KONTABILITETI MENAXHERIAL PDF

1) Kontabiliteti menaxherial – Sllajdet – Power Point (PPT) Weygandt, Kimmel, Kieso: Managerial Accounting: Tools for Business Decision Making, 6th Edition. Menaxhimi i Kostos KONTABILITET DHE KONTROLL HANSEN & MOWEN Caktimi i kostos së produkteve dhe të shërbimeve: sistemi i. DOWNLOAD DETYRA TE ZGJIDHURA NGA KONTABILITETI MENAXHERIAL. Page 1. Page 2. The Chronicles of Narnia Complete 7-Book Collection (The Lion, .

Author: Kazishakar Gardale
Country: Madagascar
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 25 February 2004
Pages: 190
PDF File Size: 16.19 Mb
ePub File Size: 8.11 Mb
ISBN: 835-8-26036-598-6
Downloads: 42648
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yolmaran

Mbledhja e t gjith formularve t kostos s puns prcakton dokumentin stoqet e gjysmprodukteve. Kontabiliteti menaxherial kundrejt kontabilitetit financiar Ai nuk mund t ndahet nga klienti dhe nuk mund t futet n stoqe. Ksaj i referohemi si sistemi i caktimit t kontaniliteti sipas procesit.

Matja e kostos i referohet klasifikimit t kostos dhe prcaktimit t shums n vler monetare t materialeve t drejtprdrejta, menaxheril puns s drejtprdrejt dhe t shpenzimeve indirekte.

Kontabiliteti Menaxherial P2 – scaak. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosFormulari i kostos pr punn me porosi t prfunduar.

Ligjrata Ushtrime – Vijimi i ligjratave Documents. Ort e makineris 5. Vlera monetare e puns s drejtprdrejt 4. Kontabiliteti Menaxherial k5 Download Report. Kontabiliteti Menaxherial Monitorimi i Performancs s Biznesit Nga mbajtja e shenimeve drejt zgjidhjes s problemeve Kontabiliteti menaxherial strategjik Documents.

Faktort nxits m t prdorur prfshijn: Prshkrim i klntabiliteti i prgjithshm i sistemit t caktimit t kostos3Firmat q veprojn n industrit e puns me porosi, prodhojn nj shumllojshmri produktesh ose punsh, q jan zakonisht krejt t dallueshme nga njra-tjetra.

  BUILDING JAVA PROGRAMS REGES PDF

Kostot totale t prodhimit lontabiliteti punn pjestohen me numrin e njsive t prodhuara pr t llogaritur koston pr njsi. Rishikim i Java e parJava e par -? Dokumentet e burimit mund t dizajnohen n mnyr q t furnizojn me informata q mund t prdoren pr qllime t shumfishta. Ushqimi, cimento, derivatet e nafts dhe prodhimet kimikeNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostosMarrdhnia e akumulimit, e matjes dhe e ngarkimit t kostos2The cost accounting system must satisfy the needs for cost accumulation, menaaxherial measurement and cost assignment.

Secila pun dokumentohet n nj formular t kostos s puns me porosi. Malli i prodhuar sht i prekshm dhe oontabiliteti t magazinohet. Metodat e matjes s kostos: Nj shrbim karakterizohet nga natyra e tij e paprekshme. Krkesa vjetore e kompanis pr Produktin Alfa sht 50, njsi. Nj kosto direkte sht ajo kosto e cila mund t evidentohet Documents. Vlera monetare e materialeve t drejtprdrejta ose kostojaSetting Up the Cost Accounting System Niveli i veprimatris duhet t parashikohet pr vitin e ardhshm pr t llogaritur normn e paracaktuar t shpenzimeve indirekte.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s puns s drejtprdrejta.

Kontabilitet Menaxherial – KF, KM1&2, FK, PF, RF1&2, P2, P7 – Arbër HOTI

Kostot pr njsi n firmat prodhuese prdoren pr: Kompania prdor sistemin standard variabil marxhinal t kostove dhe Ksaj i referohemi si sistemi i vendosjes s kostos pr punn. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPasqyra e t ArdhuraveCaktimi i kostos pr punn me porosi: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhjes s kostove t prodhimit pr kompanin All SignsCaktimi i kostos pr punn me porosi: Caktimi aktual i kostosCaktimi normal i kostosNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Ngarkimi i kostos ndodh pasi q kostot t jen akumuluar dhe matur.

  JAGUAR HUNGER REGINA CARLYSLE PDF

Prshkrim i prgjithshm3Punve u ngarkohen mensxherial indirekte me nj norm menaxherisl paracaktuar t shpenzimeve indirekte.

Ndrtuesit e ormaneve, ndrtuesit e shtpive, shrbimet dentale dhe medicinaleFirmat prodhuese prkundrejt firmave shrbyeseProduktet dhe shrbimet unike prkundrejt atyre t standardizuara Disa kompani mund t bjn shum njsi identike t t njjtit produkt. Prshkrim i prgjithshmFormulari i kostos pr punt me porosiSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Prshkrim i prgjithshmFormulari i krkess s materialeveSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos indirekte.

Published on Apr View 91 Download 6. Ushtrime nga kontabiliteti menaxherial Documents. Kontabiliteti Menaxherial Pjesa e pare MSc. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosT dhnat e prodhimit pr punn 23 dhe Shpenzimet indirekte kontagiliteti puns Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s materialeve t drejtprdrejta.

Kontabiliteti Menaxherial k5

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara. Kontabiliteti menaxherial perkufizohet si nje proces identifikimi, matjeakumulimi, analizimi, pergatitjeinterpretimi dhe komunikimi te informacionit financiare Totali i kostove t prodhimit t njsive pjestohet me numrin e njsive pr t prcaktuar koston pr njsi. Shuma aktuale e nxitsit t prdorur duhet t mblidhet dhe regjistrohet.